“Viitorul” de 1000 de cai putere prezentat publicului la Las Vegas

 

Este vorba despre mult așteptatul concept-car FFZERO1 al constructorului Faraday Future, care și-a făcut debutul la Consumer Electronics Show 2016. Prototipul, al cărui design este o combinație de Batmobil și monopost de Le Mans, este animat de 4 motoare electrice dezvoltând 1000 de CP. Potrivit oficialilor Faraday, mașina atinge 100 km/h în mai puțin de 3 secunde și are o viteză maximă de 320 km/h. Un alt punct forte al conceptului este conectivitatea – printre alte “gadget”-uri îmbarcate, în volan se integrează un smartpfone prin care se controlează funcțiile mașinii.
Așa arată viitorul automobilului potrivit noilor veniți pe piața auto de la Faraday, care construiesc în prezent o fabrică de 1 miliard de dolari în Nevada și care vor să fie un concurent de temut pentru Tesla.

faraday_02
FFZERO1 a fost construit pe o platformă cu arhitectură variabilă, cu bateriile ocupând toată podeaua mașinii și motoarele amplasate la fiecare roată, platformă care va permite celor de la Faraday să construiască automobile din orice clasă, de la compacte la SUV-uri de dimensiuni mari, datorită modularității sale.
Iar introducerea în producția de serie a primului automobil de serie Faraday – care nu va avea în comun decât platforma tehnică cu prototipul prezentat la CES – este anunțată ca apropiată, având în vedere că la proiect lucrează deja peste 500 de angajați și că fondurile necesare sunt asigurate de mega-compania chineză de media și internet LETV.

Autor: Cătălin Șoloc / foto-video: Faraday Future / Youtube

FFZERO1 Concept video:

Imagini de la lansarea prototipului la Las Vegas – CES 2016: