“Autolink Rapide S”, primul Aston Martin cu “creier” conectat la Internet – demo video

 

Aston Martin și compania chineză de tehnologie și entertainment Letv au prezentat primul produs hi-tech al colaborării lor, începute anul trecut – Autolink Rapide S –  înzestrat cu un “creier” electronic conectat la Internet și cu interfață de comunicare cu omul bazată pe ecrane tactile.

Autor: Cătălin Șoloc / foto-video: Letv

Autolink Rapide S
Tehnologia se bazează pe platforma numită chiar Autolink dezvoltată de Letv. Printre funcțiile acesteia se numără monitorizarea vehiculului de la distanță și diverse aplicații pe bază de “cloud” conectate la web prin wi-fi-ul propriu al mașinii. Sistemul include recunoașterea vocală și comenzile vocale. Interfața tactilă a acestui Rapide S constă dintr-un ecran HD de 13 inci care înlocuiește consola centrală și dintr-un ecran TFT de 12 inci care înlocuiește instrumentele de bord. O demonstrație a funcțiilor sistemului o găsiți în videoclip-ul de mai jos.

image1image2

Dacă vă întrebați cine este Letv, ei bine, vorbim de un gigant al informației, tehnologiei și media streaming-ului din China, care se implică din ce în ce mai mult pe piața auto mondială, unde își implementează cu succes platforma de tip “connected car”. Letv este atât de puternică încât și-a permis să devină principala finanțatoare a start-up-ului american Faraday Future, noul constructor de automobile electrice ce are o fabrică de 1 miliard de dolari în construcție în Nevada.

Demo tehnologie Autolink: