Noua generație de căști moto “inteligente” de la Bell Helmets și 360fly

Prestigiosul producător amercian Bell a prezentat noua sa gamă de căști moto și de ciclism “smart”, rod al colaborării cu compania 360fly. Căștile au integrată în partea de sus camera de luat vederi “action” cu unghi de 360 de grade și rezoluție 4K care i-a făcut celebri pe cei de la 360fly.

Autor: Cãtãlin Șoloc / foto: Bell Helmets / video: 360fly

Modelele prezentate pentru început sunt casca moto Pro Star și casca de mountain-bike Super 24, dar urmează să fie dotate cu această tehnologie și căști pentru snowmobile.

Bell_360fly_360-2
Action-cam-ul 360fly are o singură lentilă, capabilă să înregistreze video inclusiv în format convențional 16:9 HD, de jur-împrejurul axei sale, dar este dotată și cu modul GPS pentru “tag”-ul locațiilor, barometru/altimetru și accelerometru. Camera mai are integrate module de wi-fi si Bluetooth. Durata de viață a bateriei lui 360fly este de 2 ore. Imaginile filmate pot fi descărcate, editate și distribuite online prin intermediul aplicației de mobil pusă la dispoziție de producător. În plus, camera este detașabilă de cască și poate fi folosită independent.

Bel_360fly_2
Pentru viitor, Bell și 360fly au anunțat tehnologii suplimentare pe care le vor integra în produsele lor:
– Auto Pilot Action Tracking, care va permite utilizatorilor șă desemneze și apoi să urmărească automat cu camera pe principalii subiecți ai filmării.
– Alertă de coliziune – camera va sesiza o coliziune iminentă și îl va avertiza pe purtător de pericolele iminente care sunt în afara câmpului vizual al acestuia.
– Live Streaming – pentru utilizarea profesională și comercială, camera integrată în cască se conectează prin HDMI cu un modul separat capabil să transmită în direct imagini HD filmate cu unghi de 360 de grade.