Harley-Davidson Pro Street Breakout, “drag racer”-ul dezlănțuit pe străzi

 

Când divizia specială Custom Vehicle Operations a producătorului din Milwaukee decide să rupă gura târgului cu un monstru în ediție limitată, nicio componentă nu este luată din alt raft decât din cel etichetat “high-performance” și niciun element de design nu cade în banal.

Autor: Cătălin Șoloc / foto: Harley-Davidson

Iar CVO a hotărât că în 2016 din gama sa de produse speciale nu trebuie să lipsească un muscle-bike tradițional de inspirație “drag racer”, care să șocheze prin accelerațiile de care este capabil, dar și prin aspectul fioros. Astfel s-a născut Pro Street Breakout – numele vorbește de la sine – o motocicletă pe care, din punct de vedere tehnic, o putem caracteriza referindu-ne la doar trei elemente: motor imens, frâne supra-dimensionate și roată spate foarte lată.

Pro_street_33

Harley a montat pe noul model cel mai puternic motor răcit cu aer pe care îl fabrică, celebrul Screaming Eagle Twin Cam 110B de 1800 cmc. Acest V2 alimentat prin injecție dezvoltă un cuplu impresionant, de 151 Nm la 3500 rpm. La o asemenea valoare, puterea motorului nici nu mai este comunicată de constructor, dar noi știm că este vorba de aproximativ 100 CP. Dacă stăm să ne gândim cum livrează cuplul motor propulsoarele Harley, deducem că la plecarea de pe loc, riderul va trebui să se țină foarte bine de ghidonul în stil drag-bar și că cele 318 Kg ale monstrului nu mai au prea mare relevanță în ecuație. Șaua foarte profilată în partea din spate ne dă o idee despre susținerea de care este nevoie la plecările în forță de pe loc. Twin Cam-ul inspiră printr-o admisie directă de aer Heavy Breather Elite și expiră printr-o pereche de tobe tăiate scurt, cu finale de culoare neagră. Livrarea “civilizată” a puterii (atunci când este dorită) este asigurată de un ambreiaj cu alunecare limitată Assist&Slip cu comandă hidraulică. În același scop, accelerația este electronică, iar o dotare bine-venită la drumurile lungi este cruise control-ul.

twin_cam

Platforma tehnică pe care este construit Pro Street Breakout este din seria Softail. Stabilitatea și precizia direcției sunt asigurate de o nouă furcă upside-down de 43 mm, iar de fânare se ocupă în față două discuri flotante de 300 mm cu etriere cu 4 pistoane, iar în spate de un disc de 292 mm cu etrier flotant cu 2 pistoane. ABS-ul este standard.

Pentru a face față cu succes cuplului și a stabiliza acest pachet de mușchi, pneul spate este lat de 240 mm și are diametrul de 18 inci. Pneul față este 130 R19 . Jantele speciale poartă denumirea Scorched Chrome Aggresor Custom.

brakes

Referindu-ne la design și finisaje, Pro Street Breakout este o îmbinare între stilul custom al străzii și sport al pistelor de drag racing, un produs tipic al diviziei CVO – carena farului, pintenul, aripa față minimalistă. Toate motocicletele create de Custom Vehicle Operations sunt în general personalizate cu ajutorul unor componente de ultimă generație, al unor tratamente de vopsire speciale, combinate cu repere de la Harley-Davidson Genuine Motor Accessories. Programul CVO este folosit frecvent pentru a introduce noi elemente și tehnici “custom” în producția de serie.

tank

Unul dintre noile finisaje introduse pe modelul CVO Pro Street Breakout se numește Smoke Satin Chrome. „Am colaborat intens cu furnizorii noștri pentru a dezvolta nuanța și profunzimea Smoke Satin Chrome și suntem primii care folosesc acest sistem în industria motocicletelor”, a declarat Dais Nagao, Senior Stylist la H-D. Scorched Chrome este al doilea finisaj nou utilizat în premieră pe Pro Street Breakout, pentru jantele custom Aggressor. Capacele restilizate ale distribuției si ambreiajului au și ele un aspect nou: tabla este finisată în culorile Starfire Black sau Two-Tone White Gold Pearl/Starfire Black, fiecare cu o dungă aplicată manual de-a lungul rezervorului și al apărătorii spate pentru a accentua ideea de performanță a motocicletei.

Mai multe amănunte despre Harley-Davidson CVO Pro Street Breakout, împreună cu fișa tehnică integrală, pot fi găsite pe website-ul importatorului oficial H-D în România.

headlight

pro_street_03

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.