BMW Vision Next 100 – motocicleta inteligentă cu care nu poți face accident

 

BMW Motorrad și-a dezvăluit viziunea asupra viitorului motociclismului, prezentând la Los Angeles un concept pe două roți atât de inteligent încât va prevedea și evita orice accident. Cel puțin așa susțin creatorii lui Vision Next 100, care au înglobat în concept atât de multă inteligență artificială încât, spun ei, riderul nu va mai avea nevoie să poarte cască, fiind complet în siguranță.

Autor: Cătălin Șoloc / sursă: BMW Group

Chiar dacă imaginile pe care le veți vedea par desprinse dintr-un film SF, vă asigurăm că nu sunt generate pe computer și că motocicleta este reală și funcțională. Ea a fost creată pentru a ne face o idee despre cum va fi motociclismul peste 10 ani sau mai mult.

Vision Next 100 înglobează un sistem de auto-echilibrare ce elimină nevoia unui cric, are o propulsie cu zero emisii și un cadru din fibră de carbon. “Creierul” motocicletei comunică permanent cu riderul prin intermediul unui vizor pe care sunt afișate toate informațiile necesare, inclusiv legate de traiectoria optimă într-un viraj și de navigație.

bmw-motorrad-vision-next-100-official-images-15

BMW a prezentat și costumul moto al viitorului care, iată, nu mai include o cască ci doar vizorul cu “head up display”. Echipamentul este realizat din materiale noi, care oferă protecție în același timp cu ușurință și flexibilitate. Așteptăm mai multe detalii tehnice despre revoluționara îmbrăcăminte care, cinstit să fiu, nu-mi inspiră prea multă încredere în clipa de față. Dar… cunoscându-i pe cercetătorii de la BMW, nu au lăsat nimic la voia întâmplării.

bmw-motorrad-vision-next-100_02

Aflați toate informațiile despre conceptul BMW Motorrad Vision Next 100 din  următoarele clipuri video:

Galerie foto după clipuri.

Citește și Ride-testul cu BMW R nineT Scrambler aici.

Distribuie articolul

Galerie foto:

101116-bmw-vision-next-100-great-escape-48

2016-bmw-vision-next-100
bmw-motorrad-vision-next-100-concept-1 bmw-motorrad-vision-next-100-concept-motorcycle-6

bmw-motorrad-vision-next-100-designboom1800

bmw-motorrad-vision-next-1004

next-100-concept-motorcycle-2

vision-next-1000

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.