Ken Block montează două turbocompresoare gigantice pe Mustangul său, pentru că 845 CP nu mai sunt suficienți!

 

Când ești un superstar internațional al Drift-ului și Rallycross-ului, caii putere nu-ți sunt niciodată suficienți. Ken Block, celebrul protagonist al filmelor Gymkhana, a considerat că cei 845 CP dezvoltați de V8-ul Mustangului său nu sunt de ajuns pentru următorul său proiect video, așa că a trimis mașina înapoi la creatorul ei pentru o infuzie de putere.

Autor: Cătălin Șoloc / info&foto: hoonigan.com

hrd_2541-1-1024x1024
Vaughn Gittin Jr de la RTR, partener al lui Block în aventurile sale stradale, a răspuns cerinței montând două turbocompresoare Garrett imense pe motorul care acum este și alimentat cu metanol. Boost-ul lor însumat este de 21 psi, iar puterea obținută este de 1400 CP! Mașina s-a întors de la RTR nu doar cu puterea crescută spectaculos, ci și cu o nouă schemă de culori și cu 2 fante în capotă, pentru că turbocompresoarele nu au încăput în compartimentul motor.

ken-block-hoonicorn-v2-profile
Mustangul lui Ken Block nu este de fapt deloc un Mustang, ci doar o replică vizuală a prestigiosului model din 1965. Mașina, care poartă numele “Hoonicorn” a fost construită de la zero de Gittin și Block pentru filmul Gymkhana 7, în care celebrul drifter atacă străzile din Los Angeles.
Hoonicorn are un cadru tubular din aluminiu și o caroserie din fibră de carbon. Motorul folosit este un V8 Roush Yates de 410 inci cubici (6,7 litri), cu specificații de NASCAR. Cutia de viteze are 6 trepte iar transmisia este integrală, furnizată de constructorul francez Sadev. Pneurile montate au dimensiunea 295/30 R18, iar Ken Block a semnat un nou contract de sponsorizare cu producătorul Toyo, fără de care nu ar putea ține pasul cu ritmul în care monstrul de 1400 CP “mănânca” gume.

hrd_2564-1-1-1050x791
Ca să vă faceți o idee despre ce putea face Ken Block la volanul Mustangului pe vremea când acesta dezvolta “doar” 845 CP, iată filmul Gymkhana 7:

Vezi si cel mai recent film al lui Ken Block, Gymkhana 9, aici.

Distribuie articolul.

Ken Block’s Hoonicorn V2

ken-block-hoonicorn-v2-04

hrd_2425

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.