Motor Test – cuvânt înainte

Eu portret_micDe ce MotorTest? De ce acum? Pentru că a sosit momentul… pentru mine. De mult mă tot întrebau mulți telespectatori și fani ai emisiunii din mediul online cu care am avut plăcerea să mă întâlnesc personal de ce nu scriu, de ce nu-mi dau cu părerea, de ce nu am blog…?

Ei bine acum am… e blogul meu… de autor. Reprezintă părerea mea despre mașini și motociclete, bazată pe experiența celor 6 ani petrecuți la volanul a zeci de automobile ca redactor de teste al emisiunii AutoClub de la TVR1 și a celor 10 ani “călare” pe cam tot ce are două roți prin țara asta, ba chiar și prin alte țări, ca realizator al emisiunii Moto Magia de la TVR2. Am decis că mi-am exprimat prea rar părerea personală, că am dat prea puțin glas experienței acumulate în acești 16 ani și că este cazul să rectific situația. Nu vă ascund că de-a lungul acestor ani au fost multe lucruri pe care am vrut să le spun și multe probleme pe care am vrut să le ridic, dar nu am vrut să angajez “opinia colectivă” a echipelor care lucrau împreună cu mine la emisiuni. Așa că aici, la MotorTest, veți putea citi exclusiv părerile mele și știrile care cred eu că v-ar interesa pe voi, publicul meu. Firește, putem interacționa apropos de preferințele voastre, pentru că, în ciuda numelui pe care l-am dat emisiunii mele, nu sunt magician și poate nu voi ghici întotdeauna ce informații vreți să aflați de la mine din lumea auto și moto.

De ce am ales să combin pe blogul meu informațiile despre motociclete cu cele despre mașini? Pentru că cele două universuri se întrepătrund prea rar – și e păcat – deoarece, contrar polemicii cvasi-generalizate, acestea nu sunt cu adevărat conflictuale. Majoritatea motocicliștilor au și mașini și chiar se pricep bine la fenomenul auto, la fel cum foarte mulți autmobiliști sunt pasionați de motociclete – chiar dacă nu au încălecat niciodată pe vreuna – și cred că ar vrea să afle mai multe despre ele. Poate se și “convertesc”, cine știe?

Scriu despre moto din pasiune “gravă” – nimic nu va schimba asta niciodată – și pentru că am posibilitatea să pun mâna pe “fiare” la care cititorii mei poate doar visează. Vreau să le transmit din experiențele mele la ghidon, poate îi ajut să ia o decizie mai bună în privința alegerii unei motociclete. Nu în ultimul rând, am mai rămas 4 – 5 “speriați”, confrați jurnaliști în țara asta care scriem despre motociclete – și care avem și experiența să o facem – iar puținii comercianți români de “2 roți” și echipamente nu pot fi lăsați să piară – căci nu mai au mult – noi, presa, trebuie să-i susținem.

cata panigale

Și scriu din nou despre automobile pentru că au fost prima mea “dragoste profesională” (cei 10 ani petrecuți ca jurnalist de știri radio/TV nu îi punem la socotelală aici) și pentru că, deși le-am acordat mașinilor o pauză îndelungată, ceea ce se întâmplă în această perioadă în industria auto – și mai ales ce se va întâmpla în viitorul apropiat – mi se pare fascinant. Ne așteaptă vremuri foarte interesante și merită scris despre asta, iar eu vreau să fiu parte a evoluției și revoluției lumii auto împreună cu voi, cititorii. Combustibili altenativi, electricitate, conectivitate on-board cu internetul, autonomia vehiculelor…. câte și mai câte. Mai mult, faptul că tehnologiile constructive și motorizările au ajuns la un nivel extraordinar de avansat, încât toate acestea m-au făcut să-mi doresc să testez din nou automobile și să vă spun despre ele tot ce este nou și relevant.

Așa că vă aștept pe blogul meu, pentru a fi și mai informați și cu pasiunea și mai bine “hrănită”.

Să nu uit… să nu credeți că povestea emisiunii Moto Magia s-a încheiat în această toamnă! Revenim pe TV din primăvara lui 2016.

Drum bun și asfalt uscat tuturor!

Șolocu’

 

Despre cariera autorului:

 • de 10 ani Producãtor si redactor de teste al emisiunii Moto Magia – TVR2, singura emisiune moto din România
 • câstigãtor, împreunã cu Cristina Soloc, al premiului Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din România pentru documentarul “Fenomenul Isle of Man Tourist Trophy” – TVR2
 • timp de 6 ani redactor de teste la emisiunea AutoClub – TVR1
 • promotor si organizator al Campionatului National de Motociclism Vitezã 2015 (ca asociat în HoleShot Track Events)
 • reporter special la Observator – Antena1, cu deplasare în zonã de conflict – Cecenia
 • reporter la CNN International – cu reportaje difuzate în emisiunea CNN World Report – absolvent al International Profesional Program la CNN
 • redactor si prezentator de stiri la Jurnal – TVR1
 • editor si prezentator de stiri la Radio Total
 • redactor de stiri la Radio 2M+ (actualul Activ FM)
 • reporter la Radio România Actualitãti
 • absolvent al Facultãtii de Jurnalism si Stiintele Comunicãri din cadrul Universitãtii Bucuresti